Oslo är fint på natten





Operahuset är en av de absolut häftigaste byggnader jag någonsin sett. Jag och två av familjen Oslos gäster från västervik tog oss en nattpromenad dit igår. Det är galet fint, speciellt på natten när allt är upplyst. När vi började knalla upp för operahusets snea tak märkte vi att det vi gick på var väldigt halt, så det vi sysslade mest med denna nattliga promenad var att åka kana ner för operahusets tak. Hur ofta gör man det?
I vinter när taket är täckt med snö funderar vi på att ta dit pulka, stjärtlapp, snowracer o köra järnet! Överraska norrmännen en aning. Vore ju något utöver det vanliga iallafall, Haha!


I går morse tog rebecca tag i saxen och klippte mitt hår något kortare än vad dom gjorde när jag var hårmodell. Det känns som jag pillar i en killes hår när jag tar mig i nacken nu.. lustig känsla.
Men visst är jag nöjd!!


Det går bra nu, kompis det går bra nu


Efter ett besök på Personalhuset i morse, är jag och Rebecca numera servitriser!

 Stiligt va?

Så min kommande karriär är alltså statoilgubbe med ett extraknäck som servitris! Jag gillart.
Så på julbord här framöver i oslo kommer jag och rebecca glida omkring i våra snygga kläder o servera prinskorvar och janssonsfrästelse.

I morse kom det tre stycken glada tjejer från västervik på besök hit till Oslo, så nu är det fullt hus här i lägenheten kan jag lova!
Dags för filmtajm, Hang Over. En av de roligaste filmer jag sett, så det här kommer bli riktigt bra. Dags för skrattkalas på rubina ranas gate 12!

Imorgon har vi ännu en ledig dag framför oss, det ska bli riktigt skönt. Jag njuuuuuuter. Livet är bra.



NYTT NYTT NYTT

Ny gratis-friss. Nytt statoil-jobb.
Jag är en ny människa idag!

På torsdag börjar jag mitt nya jobb, jag är mer än glad! SÅ SKÖNT! Han valde mig... woho!!!
Dagen började med att jag åkte till Telinet, tog satts och sa upp mig. Så.. ja, nu är det klart! Jag njuter.
Imorgon ska jag för skojs skulle på en intervjuv som promotor hos ett reklambyrå här i Oslo. Kan ju vara lite roligt att gå på intervjuv, alltid lär man sig något nytt! Det är en heltids tjänst, men som sagt, jag har redan blivit utvald. Från och med torsdag är jag en statoilgubbe cirka två minuter från vår lägenhtet. YEEEAH!



Jag och Ankan ska också ta oss en tripp till ikea imorgon och införskaffa en pall till vår nya sambo, så hon också får plats vid vårt mysiga matbord, och kanske en billig julstjärna om vi hittar något bra. Något jag också ska göra hela dagen imorgon är att njuta av att inte jobba som telefonfärsäljare.. Hallelujah!

Nu ska jag laga mig något gott att smaska i mig.
I natt kommer jag sova gott. Jag lovar.


Kolla in nya håret!
Tänka sig vad som kan hända när man är hårmodell..

 YEEEAH! Jag fick en Bob-friss, en mild och ruffsig variant.

 


Dags för lite förändringar

Vaknade vid halv 7 imorse av att jag var super stressad och verkligen inte kunde somna om. Det snurrade så inne i mit huvud att jag var tvungen att gå upp och göra massor med uträkningar på vad som egentligen är bäst för mig nu. Kom fram till att det allra bästa nu faktiskt är att säga upp mig från Telinet. Stannar jag kvar till torsdag (då min första prövotid tar slut och jag efter det har två veckors upsägningstid) kommer jag tjäna 1300 utöver det jag redan tjänat ihop på mina 7 arbetsdagar där. Inte värt det.

Så, schemat för den här veckan ser ut så här:
-säga upp mig
-besöka personalhuset för ev. serveringsjobb
-besöka burgerking för ev. heltidstjänst (kanske kan vara ett kanonjobba?? vem vet?)
-träna!!
-vara hårmodell.. spännande va? :)

Ja.. det är planen än så länge. Och för hoppningsvis så kommer det ringa i min mobil lite också ifall någon bra arbetsgivare tycker att jag passar till något. Det vore ju galet bra iaf!

Nu ska jag springa iväg till Telinet en sväng. Be Right Back!

segdag AB

Kollade precis igenom Ankans bilder på hennes dator, alla hennes bilder från vacksta som hon tagit genom åren.. Shit vad jag saknar vacksta just nu! Det är helt snurrigt alltså.

Just nu sitter iaf jag och rebeca i lägenheten o fördriver tiden. Vi va på partaj igår, vilket faktiskt var riktigt kul! guitarhero, hejhopp, roliga typer... helt klart en bra kväll!
Vi knallade hem från det då sovande partyt när klockan var runt 3, och då var karl johan i oslo fullt av människor! Mer än vad det var tidigare på dagen igår.. det va lite lustigt, men ändå kul! Oslo är nog en ganska partyglad stad.. det är skoj! :)

Idag är planen att söka jobb.. men jag har inte ritkgit börjat än. Det tar på något vis emot. Men jag ska snart komma igång. Kanske borde ta en dusch för att vakna till liv lite, och sen kanske ta mig en liten promenad.. Jag är seg. Alldeles påtok för seg. Måste göra något åt detta nu.

Imorgon är det måndag igen, då ska det hända grejer!!
Söndagar får iofs vara ganska sega, det är faktiskt ganska tillåtet... visst? 





Joooooooooooobb

Sitter på jobbet.. 2 och en halv timme kvar till helg!! Ska bli så skønt alltså. Jag har bestæmt mig før at måndag ska oavsætt vad som hænder bli den sista dagen på Telinet. Jag orkar inte ringa mer!! Hatar att bli hatat alltså... Vilket alla telefonførsæljare blir. jag hatar sånna som mig sjælv också.. haha.

Men ja, måndag blir helt enkelt sista dagen hær! Men det ska førbli en hemlighet tills jag kommer hit på mådag.. spænnande va?

I gårkvæll blev det inget utskick till ikea, dæremot till en barnehage (dagis på svenska). Det var en helttidstjænst, så jag hoppas dom hør av sig. men allt ær ju faktiskt bættre æn det hær alltså, æven fast man får popcorne och julegott på jobbet.. :P

Næe, 5 min kvar på rasten.. Nu ska hæmta varm choklad!

Gillar att skriva med norska æ och ø... det ær lite småtufft sådær.. ikke sant? :)

Efter jobbet ska jag o Ida till Elixia och pumpa!


Flugor i huvudet..

Hemma i lägenheten, placerad i soffan, laptopen i knät.. nyss ätit ett kokt ägg... Känner mig lite tankspridd alltså. Fundersam över hur allt ska bli, vad jag ska göra och hur jag ska lyckas tjäna ihop mina pengar. Allt känns lite huller om buller just för tillfället i mitt huvud. 
Jag saknar de gamla invanda rutinerna vi hade på vacksta. Att vakna, veta att allt var precis som vanligt varje dag. Vi gick till skolan, satt i matsalen, gick till gymmet, hade våra mysiga rum... och alla människor runt omkring hela tiden.. åh vad jag saknar! Även fast det är skönt att göra nya grejer och känna sig fri, ha tillgång till att göra vad jag vill när jag vill utan att någon eller något hindrar mig så känns det ändå lite småjobbigt. Jag saknar helt enkelt rutiner! Saknar någon som säger till mig vad jag ska göra så jag själv slipper välja..
Jag hatar att välja. Det är det absolut svåraste och jobbigaste som finns vad det gäller allt. Kan vara allt från att välja godissorter i affären till sko solek, till jobb... till vad jag ska göra med mitt liv.. Ja, vad det gäller allt helt enkelt. Jag får SÅ lätt beslutsångest och trivs därför bäst med att någon bestämmer åt mig. Hmm..

Fast allt är ändå ganska spännande! Nu ska jag sova på saken.. Men först skicka iväg en ansökan till ikea igen. Imorgon är det ännu en dag på Telinet.. hoppas dom inte blir fler än kanske tre till. HOPPAS!

Jag längtar efter att ha semester och bara glida runt, göra vad jag vill och slippa tänka på pengar. Jag ska nog bli rik och sen åka iväg till världens soligaste och finaste plats och bara njuta.. Deal.

Nattinatt


En liten bildvisning av det senaste



Här bor vi! Fräscha ställe, ikke sant..?


 I vår hiss påväg från 6e våningen, tror vi va påväg till soprummet för at slänga skräp när jag kom på att vi borde dokumentera lite. Det är kallt här nu, så det är definitivt mössa och varm jacka som gäller. Jag gillar min blå smurfmössa...

 


Elixia tror jag kommer bli lite av mitt andra hem här i Oslo. Ett riktigt kanongym!
Jag börjar bli mer och mer nöjd över att den där kille lurade på mig ett medlemskap igår, han gjorde nog en ganska bra sak.
 
Igårkväll blev det inget hoppa-på-konstig-boll-träning, utan vi satsade istället på ett corepass som varade i 15 minuter. Väldigt effetivt kan jag lova! Idag efter jobbet mötte jag upp Ida och Lina, på Elixia där vi pumpade oss i gymmets maskiner och sedan besökte det fräscha spat som också finns där! Väldigt "flott" som norrmän säger.
En "softa sauna" med en doft av mint och sedan ett dopp i en iskall pool gjorde susen för mig. Känner mig nästan som en ny människa alltså...

Imorsgon ska jag och Ida på ett styrke och corepass efter jobbet. Fortsätter jag så här så kommer jag snart bli Fit For fFght! Eller.. iallafall lagom fast tills vi här på Rubinas ska sätta igång med vårt julbak... mums.

Nu är det dags att krypa ner i vår stora säng tillsammans med två av mina sambosar som redan hoppat ner, o imorgon bär det iväg till Telinet igen...
Vill inget mer än att statoil ska ringa och vilja ha mig nu nu nu!!

Meeeen, om en vecka lär jag iallafall fått reda på svaret! Tiden går så fort här i Oslo, kom nyss hit, men det är faktiskt två veckor sedans nart... Ojojoj..

NattiNatt


såhär ska en dag utan jobb se ut.

Dagen började med att vi saknade ström i vår lägenhet. Detta berodde på att vi alla var helt enade om att elavtalet som fungerat under den tidien vi hittils bott i lägenheten var knutet till vår lägenhet, och därför skulle fungera under hela vår tid här i oslo, men detta stämde då inte. 09.00 i morse släcktes ala lampor och datorerna började gå på sparenergi...  Vi fick minimal panik.
Efter några samtal till hyresvärden så lyckades vi lugna ner oss, han lovade komma förbi oss senare på dagen och hjälpa oss skaffa nytt elavtal vilket han också gjorde. Så nu är elen tillbaka och vi är lyckliga här på Rubina Ramas Gate 12 igen!

Lite tidigare på dagen var vi ute och knallade runt i Oslo. Jag blev då pålurad ett medlemsskap på Oslos fräschaste gym, det vill säga.. ELIXIA! Så snart ska jag Ida och Lina, som redan är medlemmar där, iväg och köra ett hoppa-på-boll-och-bli-starka-pass såhär på kvällskvisten.

Jag har också druckit en ovanligt god varmchoklad idag. Denna fann jag på "Deli de luka", typ pressbyrån. Man fick själv hälla i hur mycket chokladsås man ville i chokladen, vilket jag utnyttjade till 100%. Det var gott och kostade bara10 nok. Var det ett fynd? Svar ja. :) mmmums!
Jag och Lina var även inne en sväng på ginatricot och hittade massor av snygga kläder som bara kostade 49 kr! (typ 60 svenska, men den där skillnande är väääldigt lätt att glömma när man är som mest sugen på at handla snygga billiga kläder) Fast som tur var lyckades vi hoppa över att köpa något, vilket jag nu är mer än stolt över. Jag ska ju faktiskt tjäna pengar här, inte frästas av billiga kläder. nej nej nej...

Intervjuvn på Statoil idag kändes faktiskt ganska bra. Jag var tydligen en av tre personer som dom hade plockat ut till intervjuv av ca 50 sökande, så det lutar nog åt det bra hållet iaf! Tror att mina servicemeriter från grönan i somras slog ganska högt, för han lät helt klart positiv..
Om en vecka ungefär skulle han höra av sig. Hoppashoppashoppas!!!

Nu ska vi iväg och bli starka på ELIXIA. Imorgon kl 08.30 bär det av mot Telinet igen för ännu en dag i telefon..

Skulle vilja sätta in en bild på den där bollen vi ska iväg och hoppa på, men efter att min dator återuppståndelse efter döden så har den blivit alldeles knäpp. Det går itne att spara några bilder på den. Så jag strunar helt enkelt i att lägga upp något!

Tjofräs på den.


"efter regn kommer solsken" - Kempegreit!

Idag har det hänt grejer!!
För det första: En städfirma i Trysil som jag fick tips av från några killar på svenskaföreningen, (i lördagsnattens dimma..) svarade på mitt mail jag skickade iväg till dom igår. Dom har en tjänst på en dag i veckan ledigt till mig. Kanske inte det bästa men det är ändå något! En bra början, och det lär utvecklas!! Så nu har jag närmsta framtiden plannerad. I mitten på december flyttar jag troligtvis upp till Trysil för att säsonga! :D

För det andra: Statoil hörde av sig till mig idag!! Ska på intervjuv imorgon 14.30! Då jävlar. Är mer än taggad. Tror ett statoiljobb kan vara ganska roligt faktiskt. Iochförsig är det en deltidstjänst, men ändå... Kan säkert utvecklas? Vem vet?

För det tredje: Ikea hörde av sig till mig idag! Fast jag kunde inte svara, vilket gör att jag inte har en aning om vad dom ville mig. När jag skulle ringa upp gick inde det, så jag hoppas på mer än något annat att dom ringer upp mig imorgon igen. Har nämligen sökt lite olika tjänster där som jag också tror skulle passa mig kanonbra.

Sååå, ingenting känns speciellt omöjligt längre!
Får iofs se, kanske inte är så bra att hoppa runt mellan så många jobb överdrivet mycket nu när jag kanske inte stannar i Oslo sådär så länge.
Hmm.. krävs en fundering över hur jag ska lägga upp min plan nu.



Kanske är det detta jag ska pyssla med i vinter...?


ny dag, ny vecka, nya chanser!

Är snart påväg till jobbet. Vaknade vid kvart över sju av att jag verkligen inte ville gå upp. Det var såå skönt i sängen så det tog verkligen emot. Men, efter några minuter tog jag sats och drog mig upp iallfall. Så nu efter en dusch sitter jag här och knaprar i mig en gratismacka som en av mina sambosar fick hem en hel kasse av igår från sitt jobb.

Dagens uppdrag: Jag ska verkligen ge allt för att försöka sälja över bonus idag, gör jag det så kanske jag lyckas få över 160 kr timmen (!!!!) om inte, ja.. då ligger jag under 90. Ingen vidare lön med andra ord.
Efter jobbet är det telefonsamtal som gäller. Dels för att ta reda på vad som ska hända med mitt liv efter denna Oslo-tripp, men också försöka finna något mer välbetalt jobb än det jag redan har, och förhoppningsvis något roligare också.

Nu ska jag iväg och möta en jobbarkompis vid trikken, tydligen en snabbare väg till jobbet än tunnelbanan. Ordet "trikk" låter så kul och gulligt på något vis, vilket det mesta av det norska språket gör tycker jag. När man lyssnar på norrmän som diskuterar känns det verkligen som man är bland kacklande hönor.. det är kul!

Tjollahej!

 


Blir alldeles varm i hjärtat av den här bilden...  


mindre roligt...

Jag är helt uppigven för tillfället.
Min dator har har sagt upp sig helt, och när jag nu skulle starta om den fungerade ingenting. Jag försökte fixa o trixa lite, som jag brukar göra när den inte vill som jag, men denna gång hände något riktigt jobbigt. ALLT på datorn försvann. Jag har inte kvar ett skit nu. ÅÅÅÅÅHHH!!!!
Fast som tur var hade jag precis innan min tripp till Oslo tömt hela datorn på alla viktiga bilder och filmer, vilket gjorde att jag inte förlorade speciellt mycket nu. Däremot förlorade jag alla bilder som jag la in från min kameran  precis innan min dator kolapsade. Alla bilder på mamma nya valp! Helt borta! Helvete. Jag är inte så glad för tillfället. Det här suger.

Som toppen på helvetesmoset har jag fått nackspärr också, vilket jag har fått väldigt ofta nu senaste tiden. Tidigare idag gick jag ner till ett apotek i Oslo för att försöka hitta någon bra salva, typ ligament, som kunde lindra min dumma smärta. Det jag fann var en salva vid något konstigt namn som dom sa skulle fungera precis som voltaren på tub, vilket lät ganska bra. Jag köpte tuben för 149 norska kronor... inte det mest ekonomiska jag gjort på senaste tiden alltså. Tror ni den fungerade? Svar nej. Jag har ännu ondagre nu. Funderar på att gå och lägga mig snart och inte gå upp på ett bra tag. Iallafall inte förän jag börjar mitt lura-på-folk-skitgrejer-över-telefon jobb imorgon kl 09.00.

Livet är inte snällt mot mig för tillfället....

Här händer det grejer!

Nu har jag bestämt mig.
Jag ska börja skriva ner lite av vad jag pysslar med om dagarna i mitt liv som icke-studnet.
Nu när jag inte är bunden till något så är allt väldigt fritt. Nästan lite för farligt fritt.. För jag kan ju i princip göra vad jag vill, när jag vill.. Vilket kan leda till exakt vad som helst!!

Meeen, mina nära och kära... ni behöver inte längre vara oroliga för mig. Här kan ni följa mig både dag och natt.. spännande va?!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0