54

Snart, om cirka 20 minuter är det dags att dra iväg på jobb igen! Denna gång är det servering för ett stort gäng på kanske 800 pers! Det blir spännande.
I torsdags gick det riktigt bra för mig på det stället vi var då, och det är samma ställe som gäller ikväll, så det kommer nog gå strålande!

Igår hade jag och Ankan en av de skönaste kvällarna på länge! Jag slutade jobbet 15, åkte iväg och vaccinerade mig, kom hem, mötte ankan, införskaffade godsaker och plaserade oss i soffan framför Madagaskar 2.
Låter det inte som en toppen kväll? Svar JA.

Vaknade i morse av att svinisvaccinet hade tagit över hela min arm och gjort mig helt illamående, men efter en ipren så känns det mycket bättre. Nu är jag helt frisk! Känner mig supertaggad inför kvällen också... WOOHOO!!
Om ca 10 timmar ska det bli kalas!!

Har räknat ut att jag kommer ha jobbat mer än 54 timmar denna vecka...KATCHIING!!

Tack och hej, nu ska jag iväg!


update

Det är helt galet vad tiden går fort här i Oslo!!
En vecka sedan vi satt här hemma i vår lägenhet lagom slitna efter en födelsedagsnatt, och här sitter vi nu igen. I allafall tre av oss, då dem två resterande jenterna är iväg på jobb o tjänar cash!
Det har jag gjort hela veckan lång, så idag är en riktig vilodag, SKÖNT!

Igår efter ett jobb som kioskansvarig på Telenor Arena blev det partaj på rubina ranas gate igen. Grannarna vi hittat här i vårt hus kom över med bergsprängaren och livade upp stämningen :)

Idag är planen att snart springa iväg till Elixia, vårt andra hem, och köra ett streetdance-pass, yo yo.
Jag är sugen på at ta en promenad runt slottet, men ingen av mina sambosar vill följa med. Kan det vara för att det ösregnar ute? Troligtvis. 

Vill även säga till er alla att jag faktiskt mår ganska bra. Min nacke har börjat bli snäll mot mig igen, och jag har kommit på en bra plan för min närmsta framtid.
-Planen är att inte tänka så mycket, utan låta tiden betsämma... Allt löser sig!

Snart dags för en liten bildvisning här på bloggen.. det kommer inom kort.

Hejsvej! :)


Nitton

Nitton födelsedagar har jag varit med om nu.
När man tänker efter låter det som väldigt få födelsedagar. Nitton stycken är inte många, det behövs inte ens fyra händer att räkna dom på. Nitton dagar av mitt liv har alltså vart födelsedagar, det är nästan tre veckor! Och tre veckor är ju inte knappt någon tid alls..
Nitton år sedan jag föddes.. Jag som tycker att de senaste 4 åren har gått väldigt fort. Vad kommer jag då tycka när jag börja närma mig fyrtio års åldern?

"för tjugo år sedan, då satt jag i en soffa i Oslo, jobbade på en statoilmack och bodde i ett kollektiv med fyra andra tjejer.. det var tider det! Men jag minns det som det var igår..."

På de tjugo åren som är kvar tills jag är fyrtio kommer många nya krabater till människor kommit till världen, skaffat sig helt egna nya liv och mängder med nya livserfarenheter. Liv som inte ens finns till nu.
Jag blir alldeles snurrig när jag tänker på det. Livet är egentligen så sjukt!


Bort från sånt där flumm, tillbaka till värkligenheten! 
Min födelsedag igår var en riktig kanondag! Jag är så nöjd. Mina sambosar är nästan alldeles för söta :)
Dagen började med en shoppingrunda på Karl Johan, och slutade med en alldeles kalasupprymd Lina hos mina strängnäsvänner i deras takvåning vid slottet.
Tråkigt nog var kvällen inte lika lyckad för majoriteten av mina sambosar som fick sin kväll avslutad på samma ställe som dom började den på.. bara några timmar senare ;) Men jag gillar dom ändå!
 

Nu ska jag sova på allt det här, imorgon är det en ny jobbvecka på statoil som väntar!
Tack och godnatt, jag är nitton år!


I'm alive!


Falskt alarm på svininfluensan. Det var ankan som smittade mig med hennes två-dagars-förkylning-och-feber-sjukdom. TUR!

Nu har det gått ett antal dagar seda sist, och mycket har hänt!
eller.. ja, en del iallafall.
1. Har lärt mig att en kiropraktor gör en ond nacke illa.
2. Har jobbat både dag och natt på statoil, min nya guldgruva.
3. Har kommit på min nya framtidsplan...

Håll i er nu.. Jag har bestämt mig för att bli au pair i USA!
Första steget är redan avklarat. Den 28e januari väntar en intervjuv med min kontaktperson, sen efter lite fix o trix med familj o så drar jag!
Innan dess väntar en del jobb av mig där jag ska skriva ansökningar hit o det, men det där kommer lösa sig. Känns skönt att ha något att satsa på! 

Imorgon väntar en hejdundrande dag. Det ska bli fetingfest!



19åring i Oslo, akkurat!





Svinis?


Tänk om jag dragit på mig svininfluensan??
Jag är rädd på riktigt. Vaknade i morse helt dyngsvettig, men pallrade mig iväg till jobbet vid kl 06.50 iallafall. Efter en och 1½ timme gick det inte längre, jag var tvungen att gå hem. Låg stendäckad i sängen i flera timmar..  
Kollade upp lite olika symptom på helvetesinfluensan vilket fick mig att må riktigt illa.



"Om du har något av följande symtom kan du ha svininfluensa. De typiska symptomen är:
- plötslig feber (hög kroppstemperatur på 38 ° C eller över), och
-en plötslig hosta.
Andra vanliga symptom vid svininfluensan kan vara:
-huvudvärk
-trötthet
-frossa
-muskelvärk
-ledvärk 
-diarré och orolig mage (ev. kräkningar)
-halsont
-rinnande näsa
-nysningar
-aptitlöshet"



Mycket stämmer in. ÅÅÅHH, JAG VILL INTE! Att vara i norge just vid den här tiden är inte det bästa heller. Läste att 15 personer dött i svinis här, varav 5 som innan var helt friska...
Suck.


tack och gondatt

Det kan vara tufft att vara ny på jobbet.
Man vet egentligen ingenting om någonting, har ingen koll på vart något ska vara och försöker vara alla till lags hela tiden. Vill flytta ur min kropp i ungefär tre veckor nu så jag slipper vara med när jag lär mig allt. Eller, det där lät ju konstigt.. Men det skulle ju vara skönt att komma till jobbet och helt plötsligt kunna allt utan att man behöver lära sig det.
Har funderat lite över en maskinen som fanns med i ett barnprogram som gick för kanske 8-9 år sedan. (när allt känns lite småjobbigt är det väääldigt lätt att tänka tillbaka till den tiden då man inte behövde bry sig om något alls, tillexempel barnprogramsåldern..)
Maskinen fungerade iallafall så att man knappade in det man ville lära sig, satte sig tillrätta i maskinens stol, drog ner en grej över huvudet.. och vipps kunde man allt! Tänk om den uppfinningen skulle finnas.. gud vad jag skulle vara i behov av den nu alltså.

Jag har fått ont i halsen också. Inte bra. Det börjar med att Ankan blev dundersjuk, och nu är vi alla sambosar lite småsmittade. Jag och rebecca tog oss en sväng till gymmet för några timmar sedan, men ångrade oss precis när vi satt oss tillrätta på motionscyklarna. Att träna med ont i halsen är ju inte det bästa. Det skulle vara väldigt jobbigt ifall vi alla blev dundersjuka nu när vi är inne i oslos jobbmånad nummer 1. Vi behöver nämligen bara betala halvaskatten denna månad. Anledningen till det är för att alla norrmän ska få extra mycket pengar denna månad för att ha råd med julklappar. Ett riktigt kanonbeslut från min sida! Varför är det inte så i vårt land?

På jobbet idag fick jag ett uppdrag att lära mig de flesta PLU-koder man använder i kassan när man blippar in varor. Det var som glosor ungefär. När jag satt där och läste in alla koder och försökte förknippa dem med olika saker för att komma ihåg vilka koder som hörde till vilka varor så fick jag en känsla av att jag faktiskt hade saknat det. Saknat att plugga. Kan ni tänka er? jag har varit ifrån det i bara några månader, och jag saknar det redan! Det trodde jag aldrig skulle ske.
Så jaa.. vi får väl se vad som händer till nästa höst. Kanske hamnar jag i skolbänken?

Den här veckan ska jag jobba varje dag fram till söndag. ons-fred=statoil, lörd=servitris.
Nu ska jag äta appelsin, lägga mig tillrätta i sängen och sätta på någon bra film. Troligtcis en kärleksfilm så jag får sjunka in i någon annans lyckliga värld och glömma bort min egna för ett litet tag.. 
Oj vad jag låter bitter! Så farligt är det inte. Snart är jag på toppen igen, ska bara sova lite först...

Tack och godnatt.
Jag har förresten att äran sova på luftmadrassen ute i vardagsrummet inatt. Vi är 5 personer på 50 kvadrat som delar på tre sängar.. det går inte riktigt ihop. Så inatt blir det luftmadrassen för min del! Fast ska jag vara ärlig trivs jag riktigt bra här ute! Riktigt skönt att sova på samma plats varje kväll. Jag ska se till att fixa mig en skönt madrass och massa mysiga kuddar som jag kan mysa in mig i påriktigt här ute i vårt vardagsrum..



Hur en halloween-natt i Oslo kan se ut...



En händelserik, spårad och till en början riktigt rolig natt som tråkigt nog slutade i en mer eller mindre katatrof. Jag blev utelåst i trapphuset, och kom inte in i lägenhteten där mina skor, min jacka, mobil, nycklar.. ja, alla mina grejer befann sig. Efter timmars bankande på den låsta dörren öppnades den, klockan var då runt åtta i morse. När dörren låstes natten innan var hon runt tre, kan helt äligt vara bland det värsta jag varit med om. Som tur är sitter jag nu i säkert förvara hemma i våran mysiga lägenhet och njuter av att sitta i en mjuk soffa, istället för på ett hårt golv i ett trapphus...


RSS 2.0